De waarde van financieel gezonde medewerkers

De schaamte doorbreken

Een medewerker met geldzorgen is daar dagelijks mee bezig. Van een onbezorgd leven is geen sprake meer. Schaamte zorgt ervoor dat je medewerker te laat in actie komt. Met alle gevolgen van dien. Als werkgever kan jij hier het verschil maken. Laat zien dat je begrijpt dat het iedereen kan overkomen en dat je graag een oplossing biedt. Zonder oordeel of consequenties.

Vraag offerte aan

Hoger verzuim, lagere productiviteit

Geldzorgen hebben grote impact op het dagelijks functioneren. Als gevolg van de bijkomende stress ontstaan gezondheidsproblemen. Wat weer tot gevolg heeft dat men vaker verzuimt en de productiviteit afneemt. Gemiddeld daalt de productiviteit met 20% en stijgt het ziekteverzuim met 7 dagen.

Vraag offerte aan

Genezen is echt duurder

Onderzoek van het Nibud* heeft uitgewezen dat 62% van de werkgevers in Nederland te maken heeft met medewerkers met financiële problemen. Dit kost jou als werkgever al snel €13.000,--per medewerker, per jaar. *Personeel met schulden, Nibud, 2017

Vraag offerte aan

We coachen je medewerkers om hun doelen te behalen

Wij begrijpen situatie van de medewerkers. Geldzaken regelen kan best uitdagend zijn. Wij ondersteunen daar waar de medewerker ons nodig heeft. Stap voor stap werken we naar het gekozen doel.

Wij motiveren

Wanneer je medewerkers bij ons komen bieden wij deskundig advies. We begeleiden je medewerkers daar waar zij ons nodig hebben. We motiveren wanneer ze het even niet meer zien zitten. En soms, zullen we ze wijzen op hun eigen verantwoordelijkheden want ook dat hoort erbij.

Neem contact op

iets is te gek

Praten over geld en financiën kan best lastig zijn. Wat wij belangrijk vinden is dat je medewerker weet dat ze zich nergens voor hoeven te schamen. We hebben al van alles gezien en gehoord. Wij zien je werknemers zoals ze zijn. Wij helpen graag vooruit en kijken niet onnodig achterom. Een nieuwe start kan je iedere dag maken!

Neem contact op

Medewerker blijft Kapitein

Je medewerker staat altijd zelf aan het roer. De medewerker bepaalt. Het enige wat wij vragen is een actieve deelname aan het programma. We houden rekening met individuele wensen en mogelijkheden. De werknemer heeft zelf een grote invloed op de manier waarop hij/zij het programma doorloopt.

Neem contact op

Deze bedrijven hielpen we al.

We kunnen je helpen. Neem gerust contact op.

Contact opnemen

Menu